C PROFIELEN

FINISH FRAME

C-Profielen

Wat zijn C-profielen

C-Profielen zijn de basis voor staalframe bouw. Ze worden gevormd uit stalen coils. Het gevormde staal lijkt op een U vorm. Maar aan beide zijden is de rand extra gebogen. Door deze vorm hebben C profielen een hogere draagkracht en belasting.

Koudgewalste C profielen

Het staalframe systeem bij Finish Frame bestaat uit koudgewalste C profielen. Deze worden met een 3D tekeningprogramma getekend en online doorgezet naar onze productie locatie in Purmerend. De profielen worden gewalst uit een stalen coil met een gegalvaniseerde laag van 275 gr. per m2. Het staal dat Finish Frame gebruikt heeft een dikte vanaf 1,2 millimeter tot max 2,5 millimeter. Ons ISO 9001 certificaat, FS DOP NLEN1090-A methode 1, FSDOP NLEN1090B methode 2 en FS DOP NLEN1090C methode 3 zorgen ervoor dat u ervan verzekert bent dat u met stalen C profielen van Finish Frame sterk bouwt.

Wat zijn C-profielen

C-Profielen zijn de basis voor staalframe bouw. Ze worden gevormd uit stalen coils. Het gevormde staal lijkt tevens op een U vorm. Maar aan beide zijden is de rand extra gebogen. Door deze vorm hebben C-profielen een hogere draagkracht en belasting.

Koudgewalste C profielen

Het staalframe systeem bij Finish Frame bestaat uit koudgewalste C-profielen. Deze worden met een 3D tekeningprogramma getekend en online doorgezet naar onze productie locatie in Purmerend. De profielen worden gewalst uit een stalen coil met een gegalvaniseerde laag van 275 gr. per m2. Het staal dat Finish Frame gebruikt, heeft een dikte vanaf 1,2 millimeter tot max 2,5 millimeter. Ons ISO 9001 certificaat, FS DOP NLEN1090-A methode 1, FSDOP NLEN1090B methode 2 en FS DOP NLEN1090C methode 3 zorgen ervoor dat u ervan verzekerd bent dat u met stalen C-profielen van Finish Frame sterk bouwt.

TOEPASSING C75 

Dak spanten 

Prefab badkamer modules 

Binnenwanden 

Stand bouw 

TOEPASSING C100 

Dragenden wanden 

Buitenspouwbladen groot 

Prefab dak modules 

Gordingen 

Vloeren 

TOEPASSING C150 

Dragende wanden 

Buitenspouwbladen 

Lichtgewicht vloeren 

Dak spanten 

Portaal constructies 

TOEPASSING C200 

Buitenspouwbladen groot 

Prefab dak modules 

Gordingen vloeren 

Wanden 

TOEPASSING C200-2 

Buitenspouwbladen groot 

Prefab dak modules 

Gordingen vloeren 

Wanden 

TOEPASSING C250 

Woningscheidende vloeren 

Prefab vloerdelen 

Dak- en wand gordingen 

Vakwerk constructies 

TOEPASSING C300

Woningscheidende vloeren 

Prefab vloerdelen 

Dak- en wand gordingen 

Portaal constructie 

WAND ELEMENTEN – 1,2/1,5mm

C75

 

 

 

VLOER ELEMENTEN – 2,0mm/2,5mm

 

 

 

 

C-profielen leverbaar in verschillende diktes

Bij Finish Frame heeft u keuze uit verschillende diktes gewalste C profielen. De leverbare diktes zijn vanaf 1,2 mm tot 2,5 mm. Deze diktes zorgen ervoor dat wanden of vloeren dragend uitgevoerd kunnen worden. De profielen worden naast verschillende diktes in 6 breedtes geleverd. C profiel C75, C100, C150, C200, C250 en C300. De kwaliteit van het staal is S320. Bent u op zoek naar andere sterktes? Dit is mogelijk tot en met S550 kwaliteit. Bel naar 0299 451 264 of mail naar info@finish-frame.nl met uw vragen.

Van C profiel tot element

In het C-profiel worden alle nodige bewerkingen gemaakt om van dit profiel een element te maken. Hierbij moet u denken aan het verwerken van schroefgaten. En het doorvoeren van boutverbindingen. De mogelijkheden zijn oneindig om het frame zo te maken, zoals u dat voor ogen heeft. De profielen worden nauwkeurig en precies zo gemaakt, zoals u dat aangeeft. Het voordeel voor u is dat u wel C profielen bestelt, die wij specifiek voor u produceren. Daarmee leveren we een bouwpakket. U hoeft niets meer na te meten. Met de montage handleiding bouwt u snel en eenvoudig.

Wat kunt u bouwen met C-profielen?

Met C-profielen bouwt u bijvoorbeeld dakspanten, binnenwanden en beursbouw. Ook kunt u er dragende wanden, buitenspouwbladen, gordingen, vloeren of prefab dak modules mee bouwen. Denk ook aan frames voor binnenruimtes zoals keukens en/of badkamers. De toepassingen zijn oneindig. Heeft u een bouwproject en wilt u de mogelijkheden van het bouwen met C profielen weten? Bel naar 0299 451 264 of mail naar info@finish-frame.nl met uw vragen. Wij delen graag onze kennis en ervaring van staal met u. 

De voordelen van bouwen met stalen profielen

Staalframebouw is een moderne manier van bouwen. Het bouwen met C profielen heeft veel pluspunten ten opzichte van traditionele bouw. Ten eerste blijven stalen profielen goed beschermd tegen weersinvloeden door de gegalvaniseerde laag. In het gebruik van een dichte opbouw kan een frame langer dan 60 jaar mee. In direct buiten gebruik gaat het profiel 25 jaar mee. Het is licht in gewicht. Dankzij het feit dat staal een krimpvrij materiaal is, is het maatvaster. Weersinvloeden hebben geen vat op staal. Ook zijn grotere overspanningen mogelijk. En een voordeel is dat bouwen met C profielen een kortere levertijd kent. De kosten relatief gezien laag zijn. En u bouwt sneller.

C-profielen leverbaar in verschillende diktes

Bij Finish Frame heeft u keuze uit verschillende diktes gewalste C profielen. De leverbare diktes zijn vanaf 1,2 mm tot 2,5 mm. Deze diktes zorgen ervoor dat wanden of vloeren dragend uitgevoerd kunnen worden. De profielen worden naast verschillende diktes in 6 breedtes geleverd. C profiel C75, C100, C150, C200, C250 en C300. De kwaliteit van het staal is S320. Bent u op zoek naar andere sterktes? Dit is mogelijk tot en met S550 kwaliteit. Bel dan naar 0299 451 264 of mail naar info@finish-frame.nl met uw vragen.

Van C profiel tot element

In het C-profiel worden alle nodige bewerkingen gemaakt om van dit profiel een element te maken. Hierbij moet u denken aan het verwerken van schroefgaten en het doorvoeren van boutverbindingen. De mogelijkheden zijn oneindig om het frame zo te maken, zoals u dat voor ogen heeft. De profielen worden nauwkeurig en precies zo gemaakt, zoals u dat aangeeft. Het voordeel voor u is dat u wel C profielen bestelt, die wij specifiek voor u produceren. Daarmee leveren we een bouwpakket. U hoeft niets meer na te meten. Bovendien met de montage handleiding bouwt u snel en eenvoudig.

Wat kunt u bouwen met C-profielen?

Met C profielen bouwt u bijvoorbeeld dakspanten, binnenwanden en beursbouw. Tevens zijn dragende wanden, buitenspouwbladen, gordingen, vloeren, prefab dak modules mogelijk. Of frames voor binnenruimtes zoals keukens en/of badkamers. De toepassingen zijn oneindig. Heeft u een bouwproject en wilt u de mogelijkheden van het bouwen met C profielen weten? Bel naar 0299 451 264 of mail naar info@finish-frame.nl met uw vragen. Wij delen graag onze kennis en ervaring van staal met u. 

De voordelen van bouwen met stalen profielen

Staalframebouw is een moderne manier van bouwen. Het bouwen met C profielen heeft veel pluspunten ten opzichte van traditionele bouw. Ten eerste blijven stalen profielen goed beschermd tegen weersinvloeden door de gegalvaniseerde laag. In het gebruik van een dichte opbouw kan een frame langer dan 60 jaar mee. In direct buiten gebruik gaat het profiel 25 jaar mee. Het is licht in gewicht. Dankzij het feit dat staal een krimpvrij materiaal is, is het maatvaster. Weersinvloeden hebben geen vat op staal. Ook zijn grotere overspanningen mogelijk. En een voordeel is dat bouwen met C profielen een kortere levertijd kent. Tevens zijn de kosten relatief gezien laag. Bovendien bouwt u sneller.