PREFAB ELEMENTEN

KOUDGEWALSTE STALEN ELEMENTEN

Wat u moet weten over prefab elementen

Wat zijn prefab elementen

Prefab elementen zijn aan elkaar gemonteerde C profielen. Maatvast, sterk, laag in gewicht en de koudgewalste profielen zijn slank. Bij prefab elementen kunt u denken aan stalen prefab vloer-, wand- en dak elementen.

Elementen van koudgewalst staal

Finish Frame heeft een eigen productielocatie in Purmerend. De profielen walsen wij uit stalen coils met een gegalvaniseerde laag van 275gr. per m2. De staaldikte is vanaf 1.2 millimeter. Afhankelijk van het gewenste ontwerp, gebruiken wij verschillende diktes C profielen in het prefab element.

Wat zijn prefab elementen

Prefab elementen zijn aan elkaar gemonteerde C profielen. Maatvast, sterk en laag in gewicht. Tevens zijn de koudgewalste profielen slank. Denk bij toepassingen bijvoorbeeld aan stalen prefab vloer-, wand- en dak elementen. Ze zijn dus toepasbaar op ieder deel van uw constructie.

Elementen van koudgewalst staal

Finish Frame heeft een eigen productielocatie in Purmerend. Hier produceren wij zelf alle stalen elementen. De profielen walsen wij uit stalen coils met een gegalvaniseerde laag van 275 gram per m2. De staaldikte is vanaf 1.2 mm. Afhankelijk van het gewenste ontwerp, gebruiken wij verschillende diktes C profielen in het element. Wij kunnen daarom altijd precies het juiste profiel bepalen voor uw project.  Deze kunnen in onze fabriek worden geassembleerd tot complete modules.

PREFAB ELEMENTEN

Productoverzicht

PREFAB VLOEREN

PREFAB WANDEN

PREFAB DAKEN

MODULES

WAT KUNT U BOUWEN MET STAALFRAME

Met prefab elementen zijn de mogelijkheden
van bouwen eindeloos

De prefab elementen vormen bijvoorbeeld de basis voor vloeren, wanden en / of daken van woningen en gebouwen. Maar de stalen elementen worden ook toegepast als modules voor badkamers en keukens. Daarnaast is staalframebouw heel geschikt voor optopping. Oftewel het plaatsen van een complete verdieping op een bestaande bouw. Ook is het mogelijk om de stalen elementen voor toepassing als schuur te leveren.

Van element tot totaaloplossing

De koudgewalste C profielen prefabriceren wij op maat tot prefab elementen. Door de geconditioneerde omstandigheden is de kwaliteit hoog en de faalkosten laag. Zo bouwt u goedkoper, sneller, duurzaam en is de prijs kwaliteit zeer gunstig. De grote, kolomvrij en de flexibele indelingsmogelijkheden zijn legio. Door de combinatie van stalen prefab vloeren, wanden en daken bouwt u snel met staalframe complete woningen, tuinhuizen, carports, garages, schuren en loodsen.

Afwerken van de elementen

Staalframebouw gaat heel goed samen met andere bouwsystemen. De beplatingsmogelijkheden zijn groot. Denk hierbij aan geïsoleerde sandwich panelen, OSB / Underlayment beplating, Rigidure / fermacelle beplating en stalen beplating. Deze mogelijkheden kunnen allemaal gemakkelijk gemonteerd worden op het staal. Wij zorgen er tevens in de fabriek al voor dat de meeste elementen geponst worden. Daarmee wordt de montage voor u gemakkelijker.

De voordelen van bouwen met prefab elementen

Kiest u voor bouwen met stalen elementen dan kiest u voor:

 • Duurzaam bouwen
 • Lichtgewicht bouwen
 • De beste kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Scherpe prijs

De prefab elementen vormen de basis voor bijvoorbeeld vloeren, wanden en / of daken van woningen en gebouwen. Maar de stalen elementen worden ook toegepast als modules voor badkamers en keukens. Daarnaast is staalframebouw heel geschikt voor optopping. Oftewel het plaatsen van een complete verdieping op een bestaande bouw. Ook is het mogelijk om de stalen elementen voor toepassing als schutting te leveren.

Van element tot totaaloplossing

De koudgewalste C profielen fabriceren wij op maat. Door de geconditioneerde omstandigheden is de kwaliteit hoog en de faalkosten laag. Zo bouwt u goedkoper, sneller, duurzaam en is de prijs kwaliteit zeer gunstig. De afmeting, kolomvrij en de flexibele indelingsmogelijkheden zijn legio. Door de combinatie van stalen prefab vloeren, wanden en daken kunt u snel bouwen met staalframe. Deze bouwmethode is geschikt voor complete woningen en tuinhuizen, maar ook voor carports, garages, schuren en loodsen.

Afwerken van de elementen

Staalframe bouw gaat heel goed samen met andere bouwsystemen. Er zijn dan ook veel mogelijkheden voor beplating. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geïsoleerde sandwich panelen, OSB / Underlayment beplating, Rigidure / fermacelle beplating en stalen beplating. Deze mogelijkheden kunnen allemaal gemakkelijk gemonteerd worden op het staal. Wij zorgen er tevens in de fabriek al voor dat de meeste elementen geponst worden. Daarmee wordt de montage voor u gemakkelijker.

De voordelen van bouwen met prefab elementen

Kiest u voor bouwen met stalen elementen, dan kiest u voor:

 • Duurzaam bouwen
 • Lichtgewicht bouwen
 • De beste kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Scherpe prijs

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

‘Ga voor een compleet bouwpakket’

 • 35 jaar ervaring met staal
 • Scherpe prijs
 • Eigen productie
 • Korte levertijden
 • Prefab aanlevering