Er zijn meerdere verschillen tussen staalframebouw en houtskeletbouw. Op het eerste gezicht ziet het er wellicht uit als dezelfde manier van bouwen, maar dan met een ander materiaal. De verschillen zijn echter groter dan u wellicht zou denken. Bouwen met staal ten opzichte van houtbouw heeft namelijk veel voordelen. Het staal dat wij gebruiken is een verzinkt product. Hierdoor heeft het een langere levensduur en is het tevens onderhoudsvrij. Wanneer u bouwt met hout, kunt u bij verkeerde montage te maken krijgen met rot en schimmel. Omdat hout leeft, is het hier veel meer vatbaar voor. Daardoor is het mogelijk dat er schimmels in komen en het beschadigd raakt. Hout moet dan ook goed onderhouden worden en zo min mogelijk met water in aanraking komen. Dit is bij staalframebouw niet het geval.

Een ander verschil tussen hout- en staalbouw ligt in de productie ervan. Het staal dat wij leveren, wordt volledig geproduceerd en voorbereid in onze fabriek. Het wordt ook bij ons geassembleerd met sterke schroeven. Dankzij alle bewerkingen leidt het tot meer maatvaste en sterkere verbindingen. Dat maakt staalbouw tot een effectief en krimpvrij bouwsysteem. Bovendien is dit veel lichter dan een vergelijkbare constructie met houtskeletbouw. Het bouwsysteem kan tevens gedemonteerd, elders opgebouwd of in het uiterste geval volledig gerecycled worden.

Finish Frame skeletbouw staalbouw

Grote vrijheid met staalframebouw

Staalframebouw heeft tevens de eigenschap dat er in het staalframe al uitsparingen gemaakt kunnen worden voor leidingen en afvoeren.  Dat komt omdat we onze stalen frames vormen in een C-profiel. In die holte is er voldoende ruimte om kabels, leidingen, afvoeren etc. te kunnen verwerken. Daardoor zijn ze volledig weggewerkt en onzichtbaar wanneer het bouwwerk geïsoleerd wordt. Ook gebruiken wij deze ruimte vaak om extra isolatie toe te voegen. Op die manier verliest u minder ruimte wanneer u aan van hogere isolatienormen dient te voldoen. Hierdoor wint u meer vierkante meters vloeroppervlakte. Wij gebruiken hierbij wol als isolatie. Uw bouwwerk is hiermee extra geïsoleerd zonder dat dit zichtbaar is.

Met staalbouw heeft u een grote vrijheid in ontwerpen. We kunnen bouwen met een grote overspanning en hebben geen constructieve belemmering. Het is bij Finish Frame dan ook mogelijk om complete bouwpakketten af te leveren, van gevelmodules tot complete hoofddraagconstructies voor woningen, kantoren en zelfs grote bedrijfshallen. Onze productieomgeving is geheel geautomatiseerd zodat klanten zelf de machines kunnen aansturen. Finish Frame heeft een bibliotheek aangemaakt in de verschillende tekenprogramma’s zoals Tekla, Strusoft en Vertex, zodat het voor u mogelijk is om te tekenen met onze profielen. Met het exportbestand van het gecreëerde 3D-model worden vervolgens onze machines aangestuurd. Uiteraard beschikken we ook zelf over een eigen tekenafdeling die u helpt met het uittekenen van de frames.

Doordat staal lichter in gewicht is, heeft u ook geen zware onderconstructie of fundering nodig. Tevens is bouwen met staalframe een snelle manier van bouwen. Onze constructies kunnen al binnen enkele dagen helemaal staan, omdat we de meeste onderdelen prefab kunnen aanleveren.

Finish Frame staalframebouw c profielen

Alle voordelen op een rij

  • Ten opzichte van hout kan staal niet krimpen of rotten. Dankzij de gegalvaniseerde laag heeft ons staalframe geen last van corrosie.
  • Bouwen met staal is duurzaam: het bestaat uit gerecycled materiaal en kan oneindig hergebruikt worden.
  • Wij kunnen ons staal prefab leveren, waardoor u veel tijd bespaart bij de opbouw.
  • Met staalbouw heeft u alle ontwerpvrijheid. We kunnen veel kanten op met staal en een ontwerp naar uw wensen maken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van staalframebouw? Neem dan vooral contact op! Wij helpen u graag. Ook kunt u voor inspiratie in ons lookbook kijken om een deel van onze projecten te zien. Stel vooral uw vragen via info@finish-frame.nl of bel naar 0299-451264.