VOORDELEN STAALFRAME BOUW

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN STAALFRAME BOUW

Waarom staalframebouw?

De voordelen van staalframebouw zijn groot. In landen als Australië, Engeland en Zweden wordt deze wijze van bouwen al veel toegepast. In Nederland is het bouwen met staalframe in opkomst. De vele voordelen van staalframe haalt veel mensen over om deze manier van bouwen toe te passen. We noemen hieronder puntsgewijs de voordelen op:

Er zijn veel grote voordelen van staalframebouw. In landen als Australië, Engeland en Zweden wordt deze wijze van bouwen al veel toegepast. In Nederland is het bouwen met staalframe in opkomst. De vele voordelen van staalframe haalt veel mensen over om deze manier van bouwen toe te passen. We noemen hieronder puntsgewijs de voordelen op:

1. Slanke bouwwijze

Wat bedoelen we hiermee? Tussen de stalen frames bevinden zich vrije ruimtes. Daardoor zijn de bekabeling en afvoerkanalen zijn in de frames weggewerkt. De overige ruimte worden vol geblazen met isolatiemateriaal. Op die manier kan de sterkte van het stalen frame worden gecombineerd met de ruimte om te isoleren. De gevels kunnen we daardoor dunner produceren. Zo blijft er netto meer ruimte over.

2. Lichtgewicht bouwen

Kiezen voor staalframebouw betekent kiezen voor lichtgewicht bouwen. Alle stalen elementen zijn namelijk heel licht in gewicht. Door het gebruik van staalframe bespaart u flink op het totale gewicht van de constructie.

3. Sterke constructie

Een stalen frame heeft betere koppelingsmogelijkheden dan bijvoorbeeld houten skeletbouw. Ten eerste kan het staalprofiel meer trekkracht en druk opnemen. Ten tweede zijn de koppelingen sterker uitgevoerd. Hierdoor kunnen de elementen op grotere hoogtes beter worden opgehangen aan de hoofddraagconstructie.

4. Flexibel bouwen

Met flexibel bouwen bedoelen wij dat u alle ontwerpvrijheid heeft. De overspanningen bij staalframebouw zijn groter. Het aantal draagmuren dat bij traditionele bouw nodig is, is daarom lager. Daarnaast wordt vooraf op de tekentafel alles al uitgedacht, zodat uw wensen volledig vertaald kunnen worden naar een passend ontwerp.

5. Snelle bouwtijd

Staalframebouw bestaat uit koudgewalste C-profielen. Finish Frame heeft een eigen productielocatie in Purmerend. Hier worden de C-profielen gemaakt uit dun plaatstaal. Daarna worden deze ook in onze fabriek in elkaar gezet tot prefab modules. Dit vermindert aanzienlijk de bouwtijd op de locatie. Het te bouwen object is daarom sneller wind- en waterdicht omdat het frame aanzienlijk snel staat.

6. Gevelafwerking

Staalframe kent geen krimp- of rekscheuren. Hierdoor kunnen we de wanden direct afwerken. Voor de gevelafwerking is in principe alles mogelijk. Bij onze collega’s van Finish Profiles kunt u bijvoorbeeld dak- en wandbeplating uitzoeken. U kunt natuurlijk ook kiezen voor cementbeplating, houten beplating of stucwerk. Tevens zijn steenstrips als gevelafwerking in de woningbouw op dit moment populair.

7. Kosten van staalframebouw

Met staalframebouw bouwt u tegen relatief lage kosten. Dit komt doordat wij in onze eigen fabriek de C-profielen produceren om vervolgens de prefab elementen in fabriek voor te monteren. Daarnaast zorgt het lage gewicht van het staalframe dat transportkosten lager zijn.

8. Duurzaam bouwen

Kiest u voor staalframebouw van Finish Frame, dan kiest u voor duurzaam bouwen. Dat is ook een van de grote voordelen van staalframe bouw. Onze staalframe profielen zijn gemaakt van staal dat voorzien is van een gegalvaniseerde laag zink. Dit zorgt ervoor dat het stalen frame van uw bouwproject eeuwig meegaat. Het staal dat Finish Frame gebruikt bestaat uit 45% schroot. Na gebruik kan dit weer voor 100% gerecycled worden. Ook heeft de Finish Profiles Group een overeenkomst getekend met de Black Jaguar Foundation. Finish Frame bouwt hierdoor in 2030 volledig CO2 neutraal.

De voordelen van staalframebouw zijn groot

De voordelen van staalframebouw zijn groot

Er zijn veel voordelen van staalframebouw. Onze klanten zijn vaak verrast hoe snel, eenvoudig en relatief goedkoop het bouwproces is. De vele bouwoplossingen die staalframe kent, zijn vaak niet algemeen bekend. Daarom hebben wij ter inspiratie een overzicht gemaakt van de mogelijkheden van bouwen met staalframe.

De voordelen van staalframebouw zijn groot. Onze klanten zijn vaak verrast hoe snel, eenvoudig en relatief goedkoop het bouwproces is. De vele bouwoplossingen die staalframe kent, zijn vaak niet algemeen bekend. Daarom hebben wij ter inspiratie een overzicht gemaakt van de mogelijkheden van bouwen met staalframe.