Binnenwanden plaatsen van staalframe is de nieuwe manier om de binnenkant van een constructie op te delen. Deze wanden worden ook wel stalen stud binnenwanden genoemd.  Prefab binnenwanden kunnen zowel scheidend als constructief zijn. Doorgaans zijn stalen binnenwanden scheidende wanden: daarbij kunnen ze een ruimte opdelen en dragen ze niet bij aan de draagconstructie. Wanden kunnen daarom verplaatst worden zonder dat hierbij de constructie instabiel wordt. De wanden worden dan geplaatst als demontabele wanden.

Stalen binnenwanden zijn ook toe te passen als dragende wanden, zodat deze een constructieve functie hebben. Hierbij dragen ze wel bij aan de stabiliteit en de draagkracht van de gehele bouwconstructie. Bij het verplaatsen van een constructieve binnenwand moeten eerst maatregelen worden getroffen om de constructie stabiel te houden. Binnenwanden van staal kun je ook nog isoleren met sandwichpanelen. Daardoor is het gehele gebouw beter geïsoleerd.

De voordelen van stalen binnenwanden op een rijtje:

  • Het staal is licht van gewicht dus de stalen wanden kunnen in iedere constructie geplaatst worden zonder dat deze zwaarder belast wordt;
  • Dankzij de eigen productie kunnen we alles precies op maat leveren;
  • Doordat staal heel sterk is, kunnen binnenwanden bijdragen aan de draagkracht van de bouwconstructie;
  • De wanden kunnen zowel een scheidende als dragende functie hebben.

Frame binnenwanden staal productie

Bovendien zijn de wanden gemakkelijk te monteren. Dit komt doordat wij prefab wanden leveren die precies op maat zijn. Ook zijn de stalen balken al voorgemonteerd zodat u de gehele elementen kunt plaatsen. Dat maakt het bouwen met staalframe ideaal. Wilt u weten wat u nog meer kunt bouwen met staalframe? Check dan ons lookbook. Bent u benieuwd naar de diverse toepassingen van staalframe? Behalve woningbouw zijn er nog meer mogelijkheden. Bekijk hier onze diverse toepassingen.

Heeft u vragen of wilt u advies over een project? Neem gerust contact op! Onze adviseurs helpen u graag.